Iedereen kent wel iemand met hart- of vaatproblemen. Misschien ervaar je zelfs zelf wel hart- of vaatproblemen. Het is een veel voorkomend probleem in Nederland en voeding kan hier een enorme invloed op hebben. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de inname van zout. Het lichaam heeft maximaal 6 gram zout per dag nodig. Een gemiddelde Nederlander krijgt ongeveer 9 gram zout binnen per dag. Dit kan leiden tot een verhoogde bloeddruk en een verhoging van de bloeddruk kan weer leiden tot hart- of vaatproblemen.

Voeding heeft veel invloed op hart- en vaatproblemen. Ik, als diëtist, kan je helpen om je voeding smakelijk te houden en de kans op hart- en vaatproblemen te verkleinen! Met praktische handvatten werken we samen naar een gezond eetpatroon waarbij hart- en vaatproblemen worden aangepakt.

Anita kent ook iemand met hart- en vaatproblemen

Als jong meisje werd Anita al geconfronteerd met hart- en vaatproblemen. Het komt namelijk voor in haar familie. Anita is de ervaringsdeskundige als het gaat om de effecten van zo’n situatie op het gezinsleven. Ook heeft zij van heel dichtbij gezien wat de effecten van voeding zijn. De combinatie van kennis en persoonlijk ervaringen zorgt voor de juiste advisering op bij dit ziektebeeld!

"Goede en vooral leuke begeleiding! Er wordt echt naar je geluisterd en je voelt je absoluut op je gemak! Ik heb nog een lange weg te gaan maar ik weet zeker dat ik met de hulp van Anita dit zeker ga halen!"

Laat cola voortaan staan en pak eens wat vaker een glas groene thee of water

Tip van Anita

Recepten

dinerrecept
16 juli 2018

Rode pesto pasta vega

 Rode pesto pasta vega Op 12 juli vroeg ik aan jullie wat ik moest eten maken als warme maaltijd. Ik…
Read More
dinerrecept
14 mei 2018

Kool fermenteren

Kool fermenteren Fermenteren is de verandering van voedsel met behulp van bacteriën of schimmels om het zo lekker, houdbaar of…
Read More
ontbijtrecept
2 maart 2017

Mugcake met banaan en havermout

Mugcake met banaan en havermout Wil je wel eens wat anders proberen als ontbijt dan kwark of een boterham maar…
Read More
recepttussendoor
23 februari 2017

Muffin met Framboos en kwark

Muffin met Framboos en kwark Muffins....ik vind ze heerlijk! Op internet zijn er heel veel recepten te vinden voor het…
Read More