Foodcare

Waar de naam vandaan komt? Toen besloten was om een eigen praktijk te beginnen, moest er natuurlijk ook een naam komen.Foodcare past precies bij de visie van Anita: ‘Voeding is een belangrijke sleutel in de zorg voor je lichaam’.

Zoals je kan lezen bij ‘Anita Helfrich’ is de droom in vervulling gegaan om de specialisatie door te zetten. Onze darmen is zo groot dat het oppervlakte met zo groot is als twee tennisbanen. De darmen ontwikkelen zich al net zo vroeg bij een embryo als de hersenen en het hart.  Bizar toch? Onze darmen staan aan de wieg van onze groei van embryo tot baby en we darmen het ons hele leven bij ons. 8-10% van onze hersencellen zitten in onze darmen. Met deze wetenschap is de kreet ‘Hersen Darm as’ in het leven geroepen. De kracht van onze darmen is dus inmens en een heel belangrijk onderdeel van ons licham en hier moeten we zo goed mogelijk zorgen.

‘Eet voor je darmen’

Deze uitspraak deed een professor bij een congres waar Anita bij aanwezig was. Deze uitspraak is heel erg passend aangezien je darmen bijzonder veel regelen. Inmiddels weten we dat de darmflora van mensen met overgewicht er anders uit ziet als de darmflora van iemand met een gezond gewicht. Deze verschillen van darmflora wordt ook gezien bij mensen met en zonder diabetes mellitus 2, te hoog cholesterol en de mentale toestand.

Hopelijk ben je inmiddels net zo geintereseerd in de darmen als Anita. Zij neemt je namelijk mee in haar zoektocht in het beter leren kennen van je darmen. Alle informatie die zij tegenkomt deelt Anita hier! Je kan Anita trouwens ook volgen op Facebook en Instagram.