Linzensoep

Als je het hebt over een vullende soep dan heb je het over linzensoep. Linzen door een salade vind ik erg lekker dus ik was er maar vanuit gegaan dat ik de soep ook lustte. Nou, reken maar dat deze soep in de smaak viel. Deze soep heb ik ook geserveerd aan mijn familie en ook zij waren enthousiast 🙂 Het maken van deze soep is erg simpel. Iedereen die een staafmixer kan bedienen, kan deze soep maken 😉

Linzen zijn peulvruchten en dus goed als hulpmiddel als je een verstopt bent.

Ingrediënten

  • 1 blik linzen á 400 g
  • 1 blik kikkererwten á 150 g
  • 1 blik tomatenblokjes á 400 g
  • 1 zoete puntpaprika
  • 1 grote ui
  • 2 teentje knoflook
  • 2 theelepels Ras El Hanout
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel gember
  • 1 bouillonblokje groente
  • 500 ml water

Een staafmixer is nodig

Bereidingswijze

Geloof mij als ik zeg dat de bereiding echt heel erg simpel is!

Je doet de grof gesneden ui, knoflook en kruiden in een pan. Wanneer de ui glazig wordt, kan je de linzen, kikkererwten en gesneden puntpaprika ook in de pan doen. Schep de peulvruchten goed door het mengsel van kruiden heen en verwarm het goed. Voeg daarna de tomatenblokjes toe en verhit deze ook weer goed. Nu komt de staafmixer aan zet: pureer alles tot een gladde massa. Vervolgens kan je het water (koud) met een bouillon blokje in soep in doen zodat de soep verdund wordt. Als de soep goed verwarmd is, kan je het opdienen.

Heb ik iets te veel gezegd over de gemakkelijkheid?