Koolhydraatarme pasta

Wanneer je op de koolhydraten let, is het soms lastig om iets lekkers op tafel te zetten. Toch is het gemakkelijker dan je denkt. In principe hoef je alleen het koolhydraatrijke onderdeel van de warme maaltijd aan te passen. Bij dit recept heb ik de pasta vervangen voor courgetti.

Je krijgt ook met gemak 250 g groentes binnen en dit helpt dan weer om voldoende vezels binnen te krijgen!

Benodigdheden voor 2 personen

  • 1 grote courgette (200 g)
  • 1 ui
  • 300 g champignons
  • 3 eetlepels zwarte olijven
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel peterselie
  • 1 theelepel basilicum
  • 2 laurierblaadjes
  • snuf peper
  • 200 g rundergehakt
  • 1 blikje tomatenblokjes

Voor het maken van de courgetti heb ik een spirelli aangeschaft. Deze kan je bijvoorbeeld bij de Blokker of via internet kopen. Je kan er ook voor kiezen om de courgetti kant-en-klaar bij de supermarkt te kopen.

Bereiding

Rul het gehakt in de hapjespan met olijfolie en voeg hier de fijngesneden ui en knoflook aan toe. Wanneer het gehakt gaar is, kan je de champignons, peterselie, basilicum en peper toevoegen. Als laatste voeg je de tomatenblokjes, olijven en de laurierblaadjes toe. Dit kan je doen als de champignons bijna gaar zijn.

Laat de saus op een laag pitje doorpruttelen en verhit ondertussen in een braadpan de olijfolie. Voeg hier de courgetti aan toe en schep zit ongeveer 2 minuten door zodat dat de courgetti goed verhit is maar nog wel knapperig.

Server de courgetti apart van de pastsaus. Op deze manier kan het vocht van de saus niet opgenomen worden door de courgetti.

Aan tafel!!

 

De nieren
Next Post