Nasi zonder pakjes en zakjes

 Gek ben ik op dit gerecht 🙂 Koken zonder pakjes of zakjes probeer ik al een tijdje af te leren en het lukt mij steeds beter. Dit recept is dan ook uit pure toeval en uitproberen ontstaan. Ik wil het dan ook graag met jullie delen.

Ingrediënten voor 2 personen

200 g kipfilet

450 g nasigroenten, groentemix

1 eetlepel wokolie

1 eetlepel sojasaus

1 eetlepel ketjap

1 flinke theelepel sambal

1 flinke lepel ras el hanout (alle merken zijn goed)

120 g zilvervliesrijst

 

Bereidingswijze

  1. Maak een marinade van de wokolie, sojasaus,ketjap en sambal en voeg hier de kipfilet aan toe. Schept de kipfilet er doorheen zodat de marinade de kip lekker kan kruiden
  2. Kook ondertussen de zilvervliesrijst zoals op de verpakking staat aangegeven
  3. Verhit een hapjespan of wok en voeg hier de gemarineerde kip aan toe. Bak de kip gaar
  4. Voeg nu de voorgesneden groenten en de ras el hanout toe aan de kip. Schep alles goed door elkaar. Op deze manier worden de kruiden gelijk verdeeld over de ingrediënten
  5. Zet vuur lager en blijft goed scheppen in de pan met kip en groenten. De groenten gaan van zelf slinken
  6. Wanneer de groenten geslonken zijn en de zilvervliesrijst klaar is, kan de zilvervliesrijst toevoegd worden aan de groenten en kip. Zorg dat de rijst goed mengt.

 

Dit gerecht heb ik in 15 – 20 minuten gemaakt! Door een pakje te gebruiken was ik echt niet sneller klaar geweest.