Rode pesto pasta vega

Op 12 juli vroeg ik aan jullie wat ik moest eten maken als warme maaltijd. Ik kreeg van jullie super goed tips maar ik kon niet kiezen. Vandaar dat ik ervoor heb gekozen om een mix van alles te maken, maar uiteraard wel een smaakvolle mix 🙂 En eerlijk is eerlijk, het gerecht was écht goed gelukt dus ik wil hem graag van jullie delen!

Ingrediënten voor 2 personen

  • 120 – 130 g volkoren pasta
  • 2,5 zoete paparika’s
  • 8 zongedroogde tomaatjes
  • 200 g champignons
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 handje Parmezaanse kaas
  • 1 handje pijnboompitten
  • 2 eetlepels olijfolie

Benodigdheden: keukenmachine

Bereidingswijze

Breng ruim water aan de kook en voeg de volkoren pasta toe. Kook de pasta zoals op de verpakking vermeld staat. Snij de zoete paprika in grove stukken en doe het in de pan. Bak het kort aan en voeg de zoete paprika toe aan de keukenmachine samen met de zongedroogde tomaatjes, knoflook, Parmezaanse kaas, pijnboompitten en 1 eetlepel olijfolie.

Wanneer de keukenmachine draait, kan je de ui en champignons snijden en aanbakken in de pan met een eetlepel olijfolie. Wanneer de ui glazig wordt, kan de rode pesto uit de keukenmachine worden toegevoegd. Schep het geheel door elkaar.

Als de pasta gaar is, kan deze aan de pan met pesto, ui en champignons worden toegevoegd. Even door elkaar scheppen en klaar!

Super simpel, snel, smaakvol en gezond 🙂