Mugcake met banaan en havermout

Wil je wel eens wat anders proberen als ontbijt dan kwark of een boterham maar het moet wel snel klaar zijn? Ik keek in mijn fruitschaal en zag dat mijn bananen bruin waren dus ik moest de bananen vandaag gebruiken. Sommige mensen vinden het eten van een bruine banaan juist lekker, maar ik behoor niet tot deze groep! Een bruine banaan is zacht en daarom gemakkelijk te prakken dus een mugcake it is! Mugcake is vrij vertaald een cake uit een mok šŸ˜‰

Ingrediƫnten voor 1 mugcake

  • 1 banaan
  • 2 eetlepels havermout
  • 1 ei
  • klein beetje honing
  • klein handje noten
  • klein handje rozijnen

Bereidingswijze

Begin met de banaan te prakken in de mok. Voeg de overige ingrediƫnten toe en kluts alles door elkaar met een vork. Nu kan de mok in de magnetron voor 1,5 minuut op 750 Watt en klaar! Dit ontbijt is dus net zo snel klaar als het smeren van je boterhammen.

Op de foto zie je dat ik er nog een kiwi en een schepje kwark bij heb gedaan. Na dit ontbijt was ik lekker lang verzadigd dus een after breakfast dip bleef uit šŸ™‚ Daarnaast is dit ontbijt ook rijk aan vezels. Wil je eten waar vezels goed voor zijn? Lees dan mijnĀ blogĀ over de darmen.