Stamppot zuurkool met zoete aardappel

Het is februari, erg koud en guur dus ik vond het wel tijd voor een stamppotje. Ik had alleen geen zin in een standaard stampot. In mijn groentemand vond ik nog paar zoete aardappelen. Het proberen waard leek mij en het was heel lekker!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 g zuurkool
  • 500 g zoete aardappelen
  • 250 g aardappelen
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 2 draaien peper
  • kleine schepje cranberrycompote (optioneel)
  • scheutje melk

Bereidingswijze

Start met het schillen van de gewone en zoete aardappelen. Kook de aardappelen vervolgens in 20 minuten gaar. Versnipper ondertussen de sjalot en knoflook. Verhit in een hapjespan olijfolie en fruit hierin de sjalot en knoflook. Zet het vuur laag en voeg de zuurkool toe aan de hapjespan. Verwarm de zuurkool langzaam. Wanneer de aardappelen gaar zijn, kan je ze afgieten en stampen met scheutje melk zodat het lekker smeuïg wordt. Nu kan de zuurkool met ui en knoflook bij de aardappelen worden gedaan. Met een lepel of stamper meng je alle ingrediënten door elkaar. Je kan ervoor kiezen om een klein beetje cranberrycompote toevoegen.

Wil je meer weten over zoete aardappel? Lees dan de blog die ik hier over geschreven heb.

Lekker eten!