Salade met biefreepjes

Een salade is makkelijk te maken…tomaatjes, komkommer, sla (uiteraard) en misschien nog wat croutons en klaar is kees maar is zo’n salade wel voedzaam en vullend? Naar mijn mening kan een salade wel iets uitgebreider zonder dat je veel ingrediënten nodig hebt en veel tijd kwijt bent. Vandaar dat ik deze heerlijke salade met je wil delen!

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 zakje sla melange á 150 g
  • 200 g sugar snaps
  • 100 g champignons
  • 125 g taugé
  • 200 g biefreepjes
  • 2 -3 cm verse gember
  • 1 klein teentje knoflook
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 draaien met de pepermolen
  • 1 handje cashewnoten
  • 1 eetlepel wokolie

Bereiding

Snij de gember klein en doe de gember, knoflook, sojasaus, peper en biefreepjes in een kom. Schep het geheel goed door elkaar en laat het voor 15 minuten rusten in de koelkast. Op deze manier kan het vlees lekker marineren. Ondertussen kan je de puntjes van de sugar snaps af halen en de champignons snijden. Verhit de wokolie in een wok of hapjespan en voeg vervolgens het gemarineerde vlees toe. Als de biefreepjes een mooi kleurtje krijgen kan je de groenten toevoegen. Wok dit geheel voor 10 minuten door en meng het met de sla melange. Als laatste voeg je een handje cashewnoten toe voor de bite.