Avocado soep

Een aantal jaar geleden werkte ik in een restaurant en de chef kok had ‘De soep van de week’ bedacht: avocado soep. Als een bediening probeerde ik onze gasten aan de avocado soep te krijgen. De gasten trokken een vies gezicht bij het horen van de soep. Iedere keer haalde ik een klein kommetje van de soep voor de gast en na het proeven, wilde iedereen ‘De soep van de week’.  Het is namelijk verrassend lekker!

Ingrediënten

  • 2 rijpe Avocado’s
  • 2 uien
  • Bouillonpoeder  voor 300 ml water
  • 300 ml water
  • 1 eetlepel bloem
  • 100 ml melk
  • 1 eetlepel bak- en braadproduct
  • ½ citroen
  • ½ verse rode peper

Bereiding

Versnipper het uitje en verwarm het bak- en braadproduct in de pan. Let op! Dit is de pan waarin je de soep gaat maken. Wanneer het uitje goud glanzend wordt, voeg je 1 eetlepel bloem toe. Zorg ervoor dat je de bloem goed verhit en blijft roeren. Op deze manier maak je een roux en de bloem moet goed gaar worden.

Doe ondertussen de avocado’s, 300 ml koud water, de boullionpoeder en 100 ml melk in de blender. Wanneer de avocado’s goed gemengd en glad gebonden zijn, kan je de inhoud van de blender bij de pan met ui en bloem doen. Voeg vervolgens het sap van een ½ citroen en de klein gesneden rode peper.

Verwarm de pan voor 10 minuten goed maar laat de soep niet koken! Daarna kan jij lekker aan tafel.

Je kan deze soep trouwens ook koud eten 🙂

Eet smakelijk!

Foto

Brownie
Next Post