Brownie

Brownie, zo’n ding van chocolade? Dat is toch hartstikke ongezond? Dat zijn vast de vragen die nu bij je opkomen. Ja, daar heb je helemaal gelijk aan! Deze brownie is dan ook anders, het wordt gemaakt van zwarte bonen. De zwarte bonen proef je écht niet, vraag het mijn verschillende proefpersonen maar 😉

Ingrediënten

  • 1 blikje zwarte bonen (á 265 g uitlekgewicht)
  • 2 eierrn
  • 6 dadels
  • 1 handje walnoten
  • 1 vanillestokje
  • 1 eetlepel cacao
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel kokos
  • 1 theelepel bakpoeder

Bereiding

Start door de oven voor te verwarmen op 200 graden. Laat daarna de bonen uitlekken en spoel ze goed af met water. Als je het afspoelen achterwege laat, blijft de smaak van de siroop uit het blikje aan de bonen zitten. Dit is niet heel erg lekker.

De ontpitte dadels kunnen als eerst in de keukenmachine. Wanneer de dadels gruis zijn geworden, kan je de bonen toe voegen. Verwarm ondertussen de honing in een pannetje zodat het mooi vloeibaar wordt. Daarna kan de honing, bakpoeder, kokos, cacao en het binnenste van het vanillestokje worden toegevoegd aan de zwarte bonen en dadels in de keukenmachine. Mix alles goed door elkaar heen zodat het een gladde mengsel wordt. Voeg als laatste de walnoten toe. Deze kan je breken met je handen en door het  mengsel.

Bedek een brownie vorm of een cakeblik met bakpapier en schenk hier de brownie in. Schuif het blik voor ongeveer 30 tot 35 minuten in de oven van 200 graden en laat het daarna afkoelen.

Ovenopenen

Op deze manier heb jij een heerlijk tussendoortje voor thuis of op je werk!