Baba ganoush

Wellicht dat je je zal afvragen wat Baba ganoush is. Het is nog vrij onbekend. Je kan dit smeersel een beetje vergelijken met Humus. Het fijne van Baba ganoush is dat je meteen groentes op je boterham hebt 🙂

Ingrediënten

  • 1 grote aubergine
  • 1 eetlepel tahini
  • 1 teentje knoflook
  • sap van een halve citroen
  • een snufje chillipoeder
  • een scheutje olijfolie

Pak de aubergine en prik hier gaatjes in met een vork. Zet vervolgens het vuur aan houd de aubergine boven het vuur. Misschien een beetje vreemd, maar zo wordt de binnenkant het snelste smeuïg. Zorg er wel voor dat het huidje van de aubergine niet gaat verbranden, dit proef je in de Baba ganoush. Wanneer de aubergine bruin van kleur is geworden, laat je de aubergine afkoelen. Na het afkoelen snijd je de aubergine en haalt met een lepel de  binnenkant van de aubergine leeg. De inhoud van de aubergine doe je in de blender met de overige ingrediënten. Na het blenden is je Baba ganoush klaar en kan je het op je boterham smeren of om te dippen met een broodje! Lekker toch?