Pittige gewokte spitskool

 

Dit recept is een snelle, gemakkelijke en gezonde maaltijd. De bereidingstijd is ongeveer 20 minuten.

Spitskool is een seizoensgroente en hoort bij het najaar. De spitskool kan gekookt worden, maar ook gewokt. Heerlijk!

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 500 g spitskool
  • 300 g rundergehakt
  • 4 volkoren wraps
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 tomaten
  • 1 flinke theelepel sambal
  • 1 flinke theelepel kerriepoeder

 

Begin met het verwijderen van het hart van de spitkool.  Dit kan je doen door de spitskool door te snijden in de lengte en de stronk te verwijderen.

Verwarm de hapjes pan een rul het gehakt. Voeg de fijngesneden ui en knoflook toe als het gehakt gaar is. Wanneer de ui glazig is, kan de gesneden spitskool, kerriepoeder en sambal worden toegevoegd.  De gesneden tomaten worden de laatste 5 minuten toegevoegd aan de gerecht. Laat alles 5 minuten door pruttelen op een laag vuurtje.

Tip! Besmeer een wrap met 20+ smeerkaas en doe hier de pittige spitskool in.

 

 

Foto

Guacamole
Next Post