Humus

Sinds een aantal jaar wordt er volop humus gegeten in Nederland en dit is dan ook in iedere supermarkt te krijgen. Maar wist jij dat het zo simpel is om humus zelf te maken? In 5 minuten heb jij de humus klaar! Deze keer heb ik ervoor gekozen om de humus extra pit te geven.

 

Humus bevat veel vezels waardoor je lang verzadigd bent.

Ingrediënten voor 1 bakje humus:

  • 200 g kikkererwten
  • 1 middelgrote tomaat
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 eetlepel tahin
  • 1 theelepel sambal
  • 1 theelepel chilipoeder
  • peper naar wens

 

Tip! Voeg het sap van een halve citroen toe zodat de humus lekker fris wordt.

 

Open het blik met een kikkererwten en bewaar 2/3 van het vocht. Snij ondertussen de tomaat en knoflook in kleine partjes. Daarna kunnen alle producten in de keukenmachine worden gedaan. Wanneer alle ingrediënten zijn vermalen, kan het vocht van de kikkererwten worden toegevoegd aan de massa. Dit vocht zorgt ervoor dat de humus glad wordt. Alles in een bakje doen, deksel erop en klaar! Simpel hé?

 

Tip! Doe de humus op een luxe knäckerbröd met zaden..Yammie!

 

One Comment