Tomatensoep

Het is weer weekend! Yes, geen werk en doen waar je zin in hebt. Zo ziet mijn weekend er in ieder geval vaak uit šŸ˜‰ Ook is het dan wel fijn om een gemakkelijke maaltijd op tafel te zetten. Een lekkere verse tomatensoep is dan een goede optie. Voor dit recept hoef je geen keukenprins(es) te zijn!

Ingrediƫnten voor 4 komen soep:

  • 6 middelgrote tomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bouillonblokje
  • 1 eetlepel pesto
  • 500 ml water

 

Snij in de tomaten een kruisje en doe ze dan voor 3 tot 5 minuten in een pan met kokend water. Fruit ondertussen een versnipperde ui, in partjes gesneden paprika en knoflook in de pan. Ontvel na 3 tot 5 minuten de tomaten en doe deze samen met de ui, paprika en knoflook in de blender. Wanneer het een gladde massa is, kan je de inhoud van de blender in de pan doen. Voeg hier het water en het bouillonblokje aan toe. Zet het vuur laag en laat het 20 minuten door pruttelen. Voeg als laatste de pesto toe en aanvallen maar!

Foto