Zoete rijstwafelrepen

 Houd jij ook zo van rijstwafels maar ben je er stiekem een beetje op uitgegeten? Joint the club! Je kan een hartig tussendoortje maken met rijstwafels door er bijvoorbeeld kipfilet en avocado op te doen, maar je kan er ook een zoet tussendoortje van maken.

Afgelopen week kwam ik een recept tegen met noten en cacao. Hier heb ik een eigen variant opgemaakt.

Ingrediënten

  • 4 volkoren rijstwafels
  • 2 handjes walnoten
  • 5 dadels
  • 2 theelepels kaneelpoeder of koekkruiden
  • 1 eetlepel kokossnippers
  • 2 eetlepels cacao
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels kokosolie

Ontpit de dadels en doe deze in de keukenmachine. Wanneer deze verpulverd zijn, kan je de walnoten er aan toevoegen. Breek ondertussen de rijstwafel in kleine stukjes. Voeg het mengel van dadels en walnoten toe aan de kom met rijstwafels. Schep hier de kaneel en kokossnippers door. Schep de cacao en honing door de verwarmde kokosolie en schiet het in de kom met de rest van de ingrediënten.

Pak een cakeblik en doe hier de inhoud van de kom in. Verdeel alles over het bakblik en leg er huishoudfolie op. Druk nu de rijstwafelrepen goed aan. Als je dit niet doet, dan vallen je repen uit elkaar.

Zet het cakeblik voor 1 uur in de koelkast en klaar! Hoe simpel was dit?