Koekies!!

Je kan mij er ‘s nachts voor wakker maken! Helemaal de koekjes met chocolade zijn favoriet. Het nadeel van deze koekjes is dat heel veel suiker bevat en niet vullend is. Dit is dan ook precies de reden dat ik ben gaan zoeken naar een alternatief en ik heb een super lekker recept gevonden voor koekjes als tussendoortje die wél vullend zijn! Het fijne van deze koekjes is dat ze ook nog snel klaar zijn, binnen het half uur.

In dit recept heb ik een beetje suiker en chocolade van 72% cacao toegevoegd om er een zoet tussendoortje van te maken. Waarom ik voor 72% cacao heb gekozen? Omdat chocolade dat uit meer dan 70% cacao bestaat voor een minder snelle stijging van het bloedsuiker zorgt.

Neem voor dit deze gezonde koekjes (10 stuks):

  • 50 g dadels
  • 150 g speltmeel
  • 50 g amandelen
  • 55 g geraspte kokos
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 vanillestokje
  • 1 reep chocolade van 70% cacao of meer
  • 10 g suiker

Begin door de oven voor te verwarmen op 180 graden. Daarna kan je de keukenmachine pakken en de dadels gaan vermalen. Voeg een klein beetje water toe zodat het een gladde massa wordt. Ondertussen kan jij de zaadlijsten van het vanillestokje verwijderen.Voeg alle ingrediënten, behalve de chocolade,  toe bij het mengsel van dadels in de keukenmachine. Wanneer het deeg klaar is, kan je de brokken chocolade er door scheppen. Laat het deeg in een kom voor 30 minuten rusten in de koelkast. Hierdoor wordt de smaak van de koekjes beter 😉

Bedek de bakplaat met bakpapier en pak twee lepels. Met deze lepels kan je kunnen de koekjes in spe op de bakplaat worden gelegd. Druk het koekje een beetje plat en doe de bakplaat in de oven voor 15 minuten. Laat na 15 minuten de koekjes goed afkoelen voordat je je tanden erin zet!

Tip! Door het koekje te verpakken in vershoudfolie of een luchtdicht zakje kan je iedere dag zo’n heerlijk chocolade koekje meenemen naar je werk. Je collega’s zullen sowieso jaloers zijn op jouw tussendoortje;)