Zin in een lekkere lunch maar net even wat anders? Dan is dit gerecht wat je zoekt. Bruschetta kan je vaak in een restaurant bestellen, maar je kan het ook zó gemakkelijk zelf maken.

Op  deze manier krijg je al tijdens je lunch groente binnen!

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 4 volkoren boterhammen
  • 5 -6 middelgrote tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Verse basilicum

Doe de tomaten voor 3 minuten in een pan met kokend water. Versnipper ondertussen de knoflook en doe dit samen met de olijfolie in een grote kom. Ontvel na 3 minuten de tomaten en verwijder het vruchtvlees. Snij de tomaat in kleine blokjes en voeg dit toe aan de kom met olijfolie en knoflook. Schep de tomaat goed door de olie en knoflook. Het mengsel wordt op een geroosterde boterham gedaan en als finishing touch wordt de verse basilicum toegevoegd.

 

Tip! Er kan ook nog mozzarella  en peper worden toegevoegd voor extra smaak.

 

Tip! Je kan ook eerst de boterham besmeren met olijfolie en knoflook. Op deze manier maken veel Italianen de bruschetta